a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

Projecte Passatge Pallars 95 bis – 99

Projecte Passatge Pallars 95 bis – 99

Es tracta del projecte de nova construcció d’un passatge de vianants entre el carrer de Pallars i els carrer Almogàvers i Zamora. Aquest passatge resol la connectivitat de vianants entre els carrers Pallars i Zamora, atès que el pas soterrat de Zamora per sota de Pallars, conseqüència del traçat del ferrocarril, obligava fins ara a fer servir les escales o l’ascensor.

Es planteja un passatge pràcticament pla, amb un 1,5% de pendent longitudinal. A tots dos extrems del passatge, i conseqüència del fort pendent dels carrers Pallars, Zamora i Almogàvers, triangulem els pendents en els lliuraments amb els carrers principals.

Les mitgeres de Can Feiner constitueixen la façana sud del passatge, i ens adeqüem al projecte de la rehabilitació de l’edifici ,integrant les sortides d’emergències.

Hem projectat un passatge, però també un espai lliure, un espai verd amb biodiversitat. Un lloc agradable per passar i estar. El paviment, adequat per al trànsit rodat, és de llambordes de formigó arquitectònic de 10x20x10cm, col·locades a trenca juntes, amb junta de ciment i amb una franja de lloses estriades com a senyalització per als invidents.

A prop de la Caldereria de Can Feiner, situem una franja verda, un parterre d’aproximadament 3,0 m d’amplada que té continuïtat amb la façana de Can Feiner.

Una plantació d’arbres de port mitgà donen ombra als bancs i marquen una alineació al passatge, mentre que una plantació d’espècies entapissants dona color i enriqueix visualment l’espai.

Al xamfrà Almogàvers-Zamora, el passatge s’obre, guanya dimensió i es converteix en un espai verd de vianants amb un talús triangular amb pendent suau. Al parterre triangular trasplantem 3 exemplars d’alzines existents, i a l’escocell un arbre de port petit que dona continuïtat a l’alineació del passatge. El parterre preveu també espècies entapissants a l’espai assolellat. A l’espai central es desenvolupa una zona d’estada a l’ombra, amb bancs i cadires, per descansar els vianants.

Per tal de garantir la seguretat nocturna, unes portes tanquen el passatge al tram delimitat pel Carrer Pallars i la Caldereria de Can Feiner.

Tipus de projecte

Urbanització, paisatgisme

Any

2021-2022

Superfície

1269,65 m2

Col·laboradors

PGI projecte de instal.lacions, JFG projecte d’estructures

Client

Junta de Compensació del Pla de Millora Urbana de l’illa delimitada pels carrers dels Almogàvers, de Pamplona, de Pallars i de Zamora

Ubicació

22@ Barcelona

Fotografia

Rafael Vargas