a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

Selvamar Business Campus

Selvamar Business Campus

Nova construcció d’un conjunt d’edificis d’oficines destinades a la venda, agrupats en un volum complex fixat per la normativa existent, amb façanes als carrers de Selva de Mar i Perú, i una torre de PB+13 amb façanes als carrers Selva de Mar i Bolívia. Les plantes -1 i -2 estan destinades a aparcament.

Una pell, dues textures, panell composite i vidre serigrafiat, en proporció i disposició variable, ens permeten donar un tractament uniforme a les envolupants dels volums edificats, façanes, cobertes i paviments exteriors, permetent-ne la lectura com a conjunt, molt més potent que la suma de volums individuals. La uniformitat de la trama afavoreix la pèrdua de referències d’escala i en potencia la volumetria. Els buits i les retallades en els volums (passos exteriors, atris d’accés) accentuen i qualifiquen el conjunt.

Un conjunt de passatges i porxos permeten els recorreguts a l’interior de l’illa, la connexió visual i per als vianants amb el conjunt d’espais lliures, equipaments i habitatges protegits situats al límit sud i oest de l’actuació.

El projecte inclou la urbanització de l’entorn dels edificis, situada sobre l’aparcament: Una trama de jardineres-bancs, plantades amb espècies autòctones, dona ombra i confort visual als usuaris, ordena les circulacions dels vianants i actua com a lloc d’acollida i descans.

Els criteris de sostenibilitat han estat claus en la definició del projecte. Hem seleccionat les possibles solucions en funció de la seva viabilitat respecte del programa funcional, oficines per a la venda i la coherència amb el projecte.

Selvamar Business Campus, ha esdevingut el complex d’oficines més sostenible del món, segons LEED.
Amb un total de 92 punts sobre 110, l’immoble ha assolit la puntuació més alta LEED® v4 per Building Design and Construction: Core and Shell Development’, nivell Platinum, passant a liderar una llista internacional de més de 5.000 immobles, fet que el col·loca en un referent mundial en sostenibilitat i innovació.

Tipus de projecte

Oficines

Any

2019-2022

Superfície

47.654 m2

Col·laboradors

PGI projecte de instal.lacions, JFG projecte d’estructures, Play-Time renders, ACV-Arquitectura de façanes

Client

Tristan Capital Partners, Acciona

Ubicació

22@ Barcelona

Fotografia

Rafael Vargas